sobota 11. dubna 2015

Jak si pročistit hlavu aneb menší výlet

Jaro už je pomalu tady :)

V poslední době je toho na mou hlavu čím dál tím víc, a proto jsme se s kamarádkou rozhodly uspořádat trošku nenadálý výlet. Bylo potřeba si pročistit hlavu a docela to zabralo, od té doby myslím snad jen  na to, jak mě bolí nohy :D.

Nešly jsme žádnou štreku, byl to opravdu kousek, tam i nazpátek 9 km, jenže pěšky po rozpálené asfaltce, kde je provoz jak na silnici pro motorová vozidla (a také tak rychle všichni jedou), to bylo docela o život. Zapomněli jsme totiž, kudy se do blízké vesnice jde dostat zkratkou, a tak jsme vyrazili přes tu méně pohodlnou cestu. Původně jsme chtěli navštívit spolužáka, ale ten nebyl doma, takže jsme naší návštěvou poctily prababičku a pár známých, kteří u ní zrovna byli. Konverzace, která se tam konala, byla opravdu zajímá, třeba jak to chodilo ve školách před 45 lety a víc. Dnes je vše jinak... Nakonec to byl moc pěkný výlet a setkání s babičkou a známými bylo super.

Právě řeším rozlučák, dělám rozpočet a promýšlím, co, kdy a kde koupit. Chceme ho udělat jako grilovačku v jednom altánku nedaleko od centra našeho městysu. Je to opravdu moc hezké místo, altánek je napůl zastřešený a má i pěkné ohniště,vyvěrá tam dokonce pitný pramen, je to asi 150 m vzdušnou čarou od nejbližšího obydlí, kde přes školní rok nikdo není a asi 200 m od prvního obydleného domku, takže nebudeme rušit. Už se začínám docela těšit, jen to celé naplánovat bude fuška.

Zajímalo by mě, jak probíhal váš rozlučák, kolik peněz jste přispívali, co jste měli nachystáno k jídlu a tak ;), určitě dejte vědět do komentářů!

3 komentáře:

  1. Takové výlety jsou nejlepší, člověk si opravdu pročistí hlavu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám rada i také krátke výlety, ale odkedy sme boli so spolužiačkami v Bratislave (čiže na druhom konci Slovenska) a ja som úplne vypla, neviem sa dočkať, kedy pôjdeme do Viedne na ďalší taký výlet :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Je to naozaj pravda takto precistit si hlavu :) ja to zväčša využívam pri učení, keď toho mám naozaj dosť a nič mi do hlavy uz nejde :D

    OdpovědětVymazat