pondělí 9. března 2015

DIY: Washi tapes - pomůcky do školy

Hledáte jednoduchý způsob jak si vyzdobit pomůcky do školy? Ztrácíte nebo půjčujete všechny tužky a propisky, dokud žádnou nemáte?  Vyzdobte si je pomocí washi tapes! 


Co je to washi tape? 
Washi tape je barevná lepící páska vyrobená z papíru. Pochází z Japonska (washi = japonský papír). Na trhu existuje mnoho druhů, vzorů i velikostí, takže si každý najde pro sebe to pravé. Existují i různé napodobeniny, které se dají využít velmi podobně (většinou nejsou přímo z papíru, ale např. z PVC). Washi tape má mnoho různých využití - přáníčka, dekorace, výzdoba sešitů apod. Já vám dnes ukážu nějaké způsoby jak si takto vylepšit školní pomůcky.

S washi tape můžete vyzdobit opravdu všechno. Pravé washi tape jsou snadno snímatelné, popisovatelné, mají stíratelný povrch a můžete je trhat rukou. Můžete je využít na téměř všechny povrchy. Můžete s jejich pomocí vyzdobit napříkalad:

Tužky a propisovací tužky
Vyzdobit tužky a propisky jde snadno. Můžete oblepit jen  horní části tužky, několik proužků nebo ji oblepit celou. Záleží na tom, co se vám líbí nejvíc. Pokud si chcete rychle poznat propisku nebo fixy, stačí přelepit víčko nebo úchytku.

Nůžky
U nůžek si můžete oblepit jak rukojeť, tak i čepele. Oblepit čepele je trochu těžší, než oblepování rukojetí (obzvláště pak oblepování šroubků), proto použijte řezák na papír. Chcete-li si rychle poznat své nůžky, nalepte washi pásku na nejužší část rukojeti.

Kužítka, ořezávatka, sponky
Oblepovat můžete i kružítko,  sponky, zarážky a záložky, sešity a klidně i ořezávátko. Fantazii se meze nekladou.

TIP: Velmi pěkně vypadá, když máte všechny potřeby polepené dvěma až třemi druhy pásek, pak každý ví, že právě tahle propiska je vaše a může vám ji v klidu vrátit :).



 Používáte wahi tapes? Jaký je váš názor na ně? 

6 komentářů:

  1. Ja zháňam tieto milé pásky už dlho, ale nikde nemôžem nájsť .. :/ lebo sú vážne roztomilé :) super článok, prajem veľa šťastia pri vedení blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak je to na Slovensku, ale u nás se dají běžně sehnat v papírnictví, často v řetězcích Kik, Lidl nebo v Tchibo ;). Jinak děkuji! :)

      Vymazat
  2. Ja som si podobné lepiace pásky kúpila prednedávnom v Lidli a sú úžasné :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. toto vyzerá fakt pekne :))) ale v papiernictve sa na mňa dívala predavačka ako na blázna keď som si pýtala washi pásku :D
    Ginger´s Life

    OdpovědětVymazat